top of page
  • Yazarın fotoğrafıDuppo Coffee and Food

Şimdiye Kadarki En İyi Limonata

Güncelleme tarihi: 29 Tem 2022

Hayat sana limon verdiğinde, Şimdiye kadarki En İyi Limonatayı yap! Bu uygun şekilde adlandırılmış tarif, aldığı kadar iyidir: Tatlı, ekşi, bir araya getirmesi kolay ve oh-çok ferahlatıcı. Gününüzü en iyi limonata tarifimizle tatlandırın (ve en iyi limonata sunum ve saklama ipuçlarımızı alın).




Limonata malzemeleri


Bu ev yapımı limonatayı muhtemelen elinizde olan birkaç basit malzemeyle yapmak daha kolay olamazdı.

Şeker ve Su Bu limonatayı bu kadar özel yapan nedir? Tarif basit bir şurupla başlıyor , bu da ilk adımın şekeri kaynar suda eritmek olduğunu söylemenin süslü bir yolu. Bu, bitmiş içeceğin tamamen yapışkan ve pürüzsüz olmasını sağlar (ve şekerin sürahinin dibinde birikmesini önler).

Limon Suyu Açıkçası, ev yapımı limonata yapmak için limon suyuna ihtiyacınız olacak. Elinizde taze limon varsa, kesinlikle taze sıkılmış meyve suyu tercih edilmelidir, ancak şişelenmiş meyve suyu bir tutamda işe yarayacaktır.

Buz Sıcak bir günde sizi serinletmek için serinletici bir bardak buz gibi limonata gibisi yoktur. Servis yapmadan hemen önce buzu eklediğinizden emin olun - tatlı tadı seyreltmesini istemezsiniz.

Limonata Nasıl Yapılır?

Ev yapımı limonata yapmak muhtemelen düşündüğünüzden çok daha kolaydır (ve ekstra çabaya değer). Sadece birkaç basit adımı uygulamanız gerekecek.

Limonlarınızı Sulayın

Limonları tezgahın üzerinde sıkıca yuvarlayarak başlayın. Bu, meyve sularının serbest kalmasına yardımcı olacak ve işinizi çok daha kolaylaştıracaktır. Limonu boyuna ikiye kesin, ardından suyunu elle veya bir meyve sıkacağı ile sıkın.

Ne kadar sıvınız olduğunu tam olarak görebilmeniz için limonları büyük bir ölçüm kabı üzerinde sıktığınızdan emin olun.

Basit Bir Şurup Yapın

Ocakta basit şurup yapmak şaşırtıcı derecede basittir. Sadece şekeri ve suyu küçük bir tencerede birleştirin, karışımı kaynatın ve şeker eriyene kadar karıştırın.

Karıştırmak

Bir sürahiye soğuk su dökün. Limon suyu ve posayı karıştırın, ardından tadı basit şurup ekleyin.

Servis

Buz üzerinde servis yapın. Kendinizi güzel hissediyorsanız, her bardağı taze limon dilimi veya şekerlenmiş limon kabuğu ile süsleyin .

Taze Limonata Nasıl Saklanır?

Ev yapımı limonatayı buzdolabında yaklaşık 5 ila 7 gün buzsuz olarak saklayın. Buz karışımı seyrelteceğinden, servis yapmadan hemen önce eklemek en iyisidir. Limonata açık bir sürahi içindeyse, maksimum tazelik için saklama sargısı ile örtün.




bottom of page