top of page
  • Yazarın fotoğrafıDuppo Coffee and Food

Noodle ve Makarna Arasındaki Fark Nedir?

Güncelleme tarihi: 29 Tem 2022

Asya'daki erişte ve Avrupa'daki Makarna benzer görünebilir, ancak birçok farklılıkları vardır. Japon erişteleri daha yumuşak buğday kullanma eğilimindeyken, makarna buğdayı genellikle Akdeniz bölgesinde yetişen daha sert, durum çeşididir. Daha yumuşak buğday, eriştelere daha açık bir renk, daha pürüzsüz, daha ipeksi bir his verir ve çabuk pişmelerini sağlarken, daha sert durum buğdayı makarnaya daha altın rengi, güçlü, elastik bir doku ve daha sıkı bir ısırık sağlar. Ayrıca erişteler genellikle daha yumuşak proteini geliştirmek ve hamurun bağlanmasına yardımcı olmak için eklenen tuz içerirken, makarna çoğunlukla tuzsuzdur. Bu, eriştelerin ekstra tuza ihtiyaç duymadan pişirildiği anlamına gelir.



Erişte geleneksel olarak sıcak veya soğuk mevsimlik et suyunda servis edilirken, makarnaya sos eklenir. Ancak günümüzde, füzyon mutfağı erişte hazırlamak için her türden heyecan verici yeni yollar sunuyor. Ancak en önemli fark, bunların nasıl yapıldığıdır: Makarna hamuru genellikle bir diş macunu tüpünü sıkmaya benzer şekilde ekstrüde edilirken, erişteler "yuvarla ve kes" yöntemiyle yapılır.

"Yuvarla ve kes" yöntemi

Bu süreç aslında Japonların kendi evlerinde ve yerel erişte dükkanlarında geleneksel olarak kullandıklarıyla aynıdır. Taze öğütülmüş organik una tuzlu su ekleyerek başlar. Doğru tuz içeriği, hamurun birbirine yapışması ve eriştelerin doğal kurutma işlemi sırasında taze kalmasını sağlamak için çok önemlidir. Hamur iyice yoğrulur, ardından doğru kıvama gelmesi için bir süre dinlenmeye bırakılır. Daha sonra çeşitli kalınlıklarda uzun levhalar oluşturmak için bir dizi silindirden geçirilir. Son silindirde, hamuru kalın veya ince soba ve udon eriştelerine kesmek için ayarlanmış bir kesici takılıdır. Kesiciden çıkan şerit benzeri uzun şeritler daha sonra iki metre uzunluğunda kesilir ve özel bir kurutma odasına yerleştirilir. En az otuz saat oda sıcaklığında doğal ve yavaş bir şekilde kurutulduktan sonra erişteler kesilir ve paketlenir. Tüm süreç, tek bir iş gününde tamamlanabilen modern yönteme göre dört kat daha uzun sürüyor. Uzun, yavaş üretimin faydaları, mümkün olan en iyi lezzeti ve sindirilebilirliği sağlamaktır. Clearspring Organik Japon Eriştesi Aralığı Hızlı pişen, lezzetli tadı olan ve kolayca sindirilen Clearspring Organik Udon ve Soba Erişteleri doyurucu ve çok yönlü bir besindir. Tüm yıl boyunca çok çeşitli Asya ve Batı yemeklerinde kullanılabilirler, bunlara et suyunda sıcak erişteler, tatmin edici derecede zengin patates kızartması ve sulu yaz salataları dahildir. Clearspring Japon Erişteleri geleneksel tariflere göre yapılır ve tümü yumurta içermez ve sertifikalı organiktir. Seri , üç çeşit kalın, ipeksi dokulu udon buğday eriştesi ve üç çeşit ince, ceviz tadında soba karabuğday eriştesi içerir .

İpek Yolu Masalı

İtalyan Makarnasının, İtalyan Pizzası gibi Çin'den İpek Yolu üzerinden geldiğini göreceksiniz. Marco Polo'nun Çin'den nasıl geri döndüğünü ve orada bulunan yiyecekleri kopyalamaya çalıştığının hikayesini biliyoruz, yanlışlıkla Jaozi yerine Pizza'yı yarattı, çünkü büyük olasılıkla pişirme sırasında bildiğimiz ve sevdiğimiz düz, üstü kapalı hamur haline gelmek için açıldı. Marco Polo bunu başardı - başka birinin olmaması için kesinlikle hiçbir neden yok, sadece kayıtlar kayboldu. Çin'in makarnaya sahip olan İtalya'dan çok daha önce erişteye sahip olduğuna dair tarihsel kanıtlardan çok iyi haberdar olduğumuz göz önüne alındığında, bazı Çinli tüccarların, tarifi, tadı farklı olan yerel buğday suşlarına uyarladıkları Doğu bilgisini getirdiğini güvenle söyleyebiliriz. yaya ve katır seyahati günlerinde doğudan buğday 'ithal etmenin' esasen imkansız olduğunu hayal edin. Ayrıca bir noktada, makarnayı kaynatmak için DENİZ SUYU kullanılması tercih edildi, bu da erişte yaratılmasının 'bir adım atlamasına' ve böylece daha kolay hale gelmesine izin verdi - şimdi makarna arasındaki tek gerçek fark olarak bilinen şeye yol açtı. ve erişte. Tabii ki, erişteleri/makarnaları kaynatmak için tuz eklemek yerine deniz suyunu kullanma fikri (deniz suyunun muhtemelen aynı etkiyle serbest olduğu göz önüne alındığında, Genellikle Asya yemekleri, yaratmak için çok fazla hazırlık ve zahmetli saatlerce pişirme süresi gerektirir, bence bir şey, Asya yemeklerinin küresel kitlesel olarak benimsenmesi için, genellikle basit ve hızlı pişirme süreleriyle İtalyan yemeklerinin sahip olmadığı bir kusurdur. var. Birleşik Krallık'ta pek çok anne tarafından hazırlanan kalabalık bir favorinin Lazanya ve Spagetti Bolonez yemekleri olmasına şaşmamalı, oysa annem hayatımda hiç bir zaman bahar böreği yapmaya yönelik feci ilk denemesinden sonra Asya mutfağını pişirmedi. eğlenceli bir şekilde varsaymak oluşturmak için basit olurdu. (tatlarının ne kadar kuru ve yumuşak olduğunu söylememe izin verin, ancak bir şekilde içleri de duygusal kalıyor.) Asya yemekleri, olması gerektiği gibi ortaya çıkmak için büyük ölçüde tekniğe ve dengeye dayanır ve bu, lezzetlerin karmaşıklığında bir güçtür ve Asya yemeklerinin güzelliği,



bottom of page